Senaste nytt | Page 97

  • Hur mycket sömn förlorar vi på Thanksgiving?

    June 21, 2023

    Den här artikeln handlar om sömnmönster under Thanksgiving-firandet. Det noteras hur människor ofta förlorar vilsam sömn på grund av sena festligheter och överätning; dessutom berör det alla möjliga effekter som alkohol kan ha på sömnkvaliteten och uppmuntrar till att upprätthålla hälsosamma sömnmönster under firandet. Samtidigt som artikeln uppmärksammar glädjen i att fira, uppmuntrar den också till att upprätthålla goda sömnvanor under festligheterna.

  • Hur påverkar sociala medier sömnen?

    June 21, 2023

    Den här artikeln undersöker effekten av användning av sociala medier på sömnen. Den diskuterar hur för mycket skärmtid före sänggåendet kan störa naturliga sömnmönster och belyser potentiella negativa bieffekter av långvarig användning av sociala medier på mental hälsa, vilket i sin tur kan påverka vilsam sömn. I slutändan erbjuder denna artikel strategier för att använda sociala medier på ett klokt sätt för att skydda sömnhälsan och främja välbefinnande.

  • Hur man förbättrar sin sovställning för friskare nätter

    June 21, 2023

    Den här artikeln ger råd om hur man kan förbättra sin sovställning för bättre vila. Den beskriver att vår sovställning kan ha allvarliga konsekvenser för hälsan, inklusive påverkan på vår rygg- och nackhälsa. Dessutom innehåller artikeln tips om hur man väljer en idealisk madrass och kudde samt olika sovpositioner för att uppnå maximal komfort och hälsofördelar.

  • 7 Night Sleep Habit Builder: Guide till vilsamma nätter

    June 21, 2023

    Den här guiden presenterar en sjustegsplan för att utveckla bättre sömnvanor som leder till vilsamma nätter. I råden ingår att följa ett regelbundet sömnmönster, skapa en lugn sovplats och begränsa koffeinintaget. Dessa beteenden kan förbättra den allmänna hälsan och den dagliga effektiviteten genom att öka kvaliteten på den vilsamma sömnen.

  • Vad orsakar sömnapné?

    June 21, 2023

    Sömnapné (även kallat hypopné eller sömnstörningar, som innebär upprepade andningsuppehåll under sömnen) har olika orsaker, bland annat fetma, ålder och familjehistoria. Vidare beskrivs potentiella hälsorisker till följd av obehandlad sömnapné, t.ex. hjärt-kärlproblem och typ 2-diabetes, och alla som upplever symtom uppmanas att omedelbart kontakta läkare. I artikeln uppmuntras alla som upplever symtom att omedelbart kontakta sin vårdgivare för professionell diagnos och rådgivning.

  • Hur man undviker att vara trött hela tiden

    June 21, 2023

    Den här artikeln ger råd för att förebygga konstant trötthet genom att föreslå livsstilsförändringar som hälsosam kost, regelbunden motion och tillräcklig vilsam sömn. Dessutom diskuteras potentiella medicinska orsaker till konstant trötthet tillsammans med en rekommendation om att all ihållande trötthet bör utvärderas medicinskt eftersom det kan tyda på ett underliggande hälsoproblem som kräver medicinsk intervention.

  • Hur påverkar läxor studenters sömn?

    June 21, 2023

    Den här artikeln undersöker hur läxor påverkar studenters sömn. Den belyser att överdrivna läxor kan minska vilotiden, vilket påverkar både hälsa och akademiska prestationer negativt. Dessutom är tillräcklig vilotid nyckeln till effektiv inlärning och allmänt välbefinnande.

  • Infradiansk rytm för optimalt välbefinnande

    June 21, 2023

    Den här artikeln introducerar läsarna till den infradianska rytmen, en biologisk cykel som varar mer än 24 timmar, vilket hjälper oss att bättre förstå och anpassa oss till den för ökad hälsa och välbefinnande. Genom att anpassa sin kost, träningsrutin och arbetsschema efter den kan man dessutom leva ett mer harmoniskt liv.

Produktsökare