Senaste nytt | Page 99

  • Varför jag sover bättre när jag inte är hemma

    June 20, 2023

    Den här artikeln beskriver varför vissa människor sover bättre utanför hemmet, till exempel faktorer som att ha en tyst och mörk miljö, bekväma sängkläder och att vara borta från daglig stress. Att vara på en ny plats kan också bidra till vilsam sömn på grund av nyhetseffekten. Att skapa en inbjudande och lugn sömnmiljö hemma för att förbättra kvaliteten på vilan betonas också i denna artikel.

  • Drycker för att undvika sömnstörningar

    June 20, 2023

    Den här artikeln belyser drycker som kan störa sömnen. Konsumtion av koffein och alkohol nära läggdags kan störa sömnkvaliteten; överdriven konsumtion av örtte före sänggåendet kan också ha negativa effekter. Det är viktigt att få i sig vätska, men överdrivet intag av vatten före sänggåendet kan leda till att man vaknar ofta. För att få så vilsamma nätter som möjligt rekommenderas att vi är uppmärksamma på vad och när vi dricker för att få optimala sömnmönster.

  • Säsongsbetingad sömnlöshet

    June 20, 2023

    Den här artikeln handlar om säsongsbunden insomni, en sömnstörning som uppstår under vissa tider på året på grund av förändringar i ljus, temperatur och dagliga rutiner som påverkar våra sömnmönster och leder till insomni. Förslag på hur man kan hantera säsongsbunden sömnlöshet för bättre hälsa inkluderar att skapa en lugnande sovmiljö med konsekventa scheman för återhämtande vila samt att söka professionell hjälp vid behov. Slutligen är det viktigt att förstå och behandla säsongsbunden sömnlöshet för att få en allmänt god hälsa i våra sömnmönster.

  • Sambandet mellan spelande och sömn

    June 20, 2023

    Den här artikeln belyser effekterna av videospel på sömnen. Att spela videospel strax före sänggåendet kan leda till senare läggdags och mindre vila, särskilt om man spelar på skärmar med starkt ljus; att spela för nära kan öka vakenheten och göra det svårare att somna; vissa spel kan dock ge avkoppling eller lindra stress; för optimal sömnhälsa rekommenderas att man bara spelar med måtta och är medveten om vad man gör.

  • Hur mycket sömn behöver idrottare för att prestera optimalt?

    June 20, 2023

    Den här artikeln belyser den viktiga roll som sömn spelar för idrottsprestationer och återhämtning, där idrottare behöver mellan 7-9 timmar eller mer per natt för att föryngra och återställa sina kroppar och uppnå toppresultat. Förbättrad sömnkvalitet hjälper idrottare att återhämta sig snabbt, förbättrar kognitiva funktioner och ökar den övergripande idrottsträningen och prestationen. I denna text ges råd om hur man förbättrar sömnkvaliteten samt dess betydelse för idrottsträning och prestation.

  • Vad skulle hända om vi avskaffade sommartiden?

    June 20, 2023

    Den här artikeln undersöker de potentiella återverkningarna av att sluta med sommartid. Att ställa om klockan två gånger om året påverkar sömn, hälsa och energianvändning - med potentiella fördelar som bättre vila och hälsoresultat, färre bilolyckor, minskad energianvändning och kortare dagsljus på sommaren som går förlorat som ett resultat av att ställa tillbaka klockan. Samtidigt behöver mer forskning genomföras om alla dess konsekvenser. Artikeln tar upp både fördelar och nackdelar innan den avslutas med att betona att ytterligare forskning krävs för att till fullo förstå...

  • Kan hundar drabbas av sömnapné?

    June 20, 2023

    Den här artikeln beskriver sömnapné hos hundar, ett tillstånd där andningen tillfälligt upphör under sömnen, med symtom som hög snarkning, rastlösa sömnmönster och trötthet dagtid. Övervikt, rasspecifika problem eller nasala problem är några potentiella orsaker; behandlingsalternativ kan inkludera viktkontrollprogram, kirurgi eller användning av andningshjälpmedel - att förstå och behandla detta tillstånd är avgörande för deras välbefinnande.

  • Kost och sömn

    June 20, 2023

    Den här artikeln diskuterar förhållandet mellan mat och sömn. Den diskuterar hur vissa livsmedel kan påverka kvaliteten på din vilsamma sömn. Att etablera goda sömnvanor innebär att äta en välbalanserad kost, inklusive livsmedel som är rika på tryptofan, magnesium och melatonin; koffein- och alkoholkonsumtion före sänggåendet bör också bidra till att förbättra vilsamheten. Att fokusera på bra näring för maximal vila är avgörande.

Produktsökare