Senaste nytt | Page 102

  • Sömnlöshet hos äldre

    June 13, 2023

    Den här artikeln handlar om sömnlöshet bland äldre personer. Enligt den är sömnstörningar som svårigheter att somna eller somna kvar vanligt förekommande bland dessa vuxna, vilket kan ha negativa effekter på den allmänna hälsan och livskvaliteten. Dessutom ger artikeln råd om hur man kan hantera befintliga sömnproblem och förbättra sömnkvaliteten hos dessa äldre personer.

  • Att sova i mörkret

    June 13, 2023

    Den här artikeln betonar betydelsen av att sova i mörker. Dämpat ljus under sömnen stimulerar produktionen av melatonin, ett viktigt hormon för god vila. Exponering för ljus på natten kan störa denna produktion och leda till dålig vila eller andra hälsokomplikationer; ljusföroreningar på natten är särskilt problematiska; därför erbjuder denna artikel praktiska lösningar för att göra sovmiljöer mörkare.

  • Sömnbrist och reaktionstid

    June 13, 2023

    Den här artikeln beskriver hur sömnbrist påverkar våra reaktionstider och vår prestationsförmåga, vilket leder till försämrad prestationsförmåga och ökad risk för olyckor. Tillräcklig vila är nödvändigt för att upprätthålla optimal hjärnfunktion - inklusive snabba reaktionstider - samt övergripande säkerhet.

  • Fetma och sömn: vad finns det för samband?

    June 13, 2023

    Den här artikeln diskuterar sambandet mellan fetma och sömn. Den beskriver hur dålig sömn kan bidra till viktökning genom att påverka hungerhormoner, fysisk aktivitet och ämnesomsättning; i sin tur kan fetma i sig orsaka sömnstörningar som sömnapné; vilket gör att både god sömn och en hälsosam vikt är en integrerad del av det allmänna välbefinnandet.

  • Hur beräknas sömnkvaliteten?

    June 13, 2023

    Den här artikeln beskriver hur sömnkvalitet beräknas. Den diskuterar att god sömn inte bara handlar om hur länge man sover, utan även om faktorer som stadier, uppvakningsfrekvens och insomningstid. Verktyg som spårare och studier kan mäta dessa element, med förbättrad kvalitet som leder till bättre hälsa och välbefinnande för alla inblandade.

  • Dygnsrytm Fastande

    June 13, 2023

    Den här artikeln beskriver hur cirkadiansk rytmfasta, en dietplan, kan förbättra den allmänna hälsan. Genom att matcha ättiderna med kroppens inre klocka kan vi förbättra ämnesomsättningen, humöret och sömnkvaliteten samtidigt som vi minskar risken för kroniska sjukdomar. Artikeln erbjuder enkla strategier för att införa denna form av fasta.

  • Fördelar med yoga för sömn

    June 12, 2023

    Den här artikeln beskriver fördelarna med yoga för att förbättra sömnkvaliteten. Den belyser olika yogapositioner och övningar som kan förbereda både kropp och själ för vilsam sömn, samt naturliga sömnhjälpmedel som kan förbättra denna praxis. Dessutom fungerar artikeln som en informativ resurs för alla som hoppas kunna inkludera yoga i sina sömnvanor.

  • Hur sömn påverkar immunförsvaret

    June 12, 2023

    Den här artikeln betonar den viktiga roll som sömn spelar för att stödja vårt immunförsvar. Den visar hur tillräcklig vila bidrar till att bibehålla god hälsa och bekämpa sjukdomar. Dessutom ger artikeln råd om hur man kan förbättra kvaliteten på vilsam sömn med hjälp av naturliga hjälpmedel - vilket gör detta till ett måste för alla som vill stärka immunförsvaret med bättre vila.

Produktsökare