Senaste nytt | Page 108

  • Skiftarbete Sömnstörningar

    June 7, 2023

    Skiftarbete kan störa sömnen. Sömnstörningar vid skiftarbete (SWSD), som är vanliga bland personer som arbetar på icke-traditionella arbetstider, orsakar svårigheter att somna, somna hela natten och känna sig utvilad efter uppvaknandet. För att effektivt hantera SWSD bör du skapa en konsekvent sömnrutin och en miljö som främjar vilsam sömn; utöva avslappningstekniker regelbundet före sänggåendet, undvika starka ljus och stimulerande aktiviteter före vilsam sömn och prioritera kvalitetsvila för övergripande välbefinnande under skiftarbete.

  • Sömn och epilepsi

    June 7, 2023

    Sömn är avgörande för personer som lever med epilepsi. Epilepsi kan störa sömnen och leda till trötthet. För att optimera vilsam sömn, följ ett regelbundet sömnschema med en lugnande läggdagsritual och skapa en optimal miljö. Undvik koffein och skärmar före sänggåendet. Om sömnproblemen fortsätter bör du omedelbart uppsöka läkare - god vila främjar det allmänna välbefinnandet och lindrar samtidigt epilepsisymtomen.

  • De bästa andningsövningarna för sömn

    June 6, 2023

    Andningsövningar är ett effektivt sätt att underlätta sömnen. Andas djupt in och ut genom näsan, med utandningar genom munnen, eller prova 4-7-8-tekniken (andas in i 4, håll andan i 7 sekunder och andas ut i 8). Båda dessa metoder främjar avslappning, minskar stressnivåerna och gör dig redo för en lugn natts sömn.

  • Är drömmar ett tecken på god sömn?

    June 6, 2023

    Drömmar misstas ofta för att vara en indikator på god sömnkvalitet. Drömmar är faktiskt en del av sömncykeln och indikerar att du upplever REM-sömn (rapid eye movement), en viktig komponent för korrekt vila. Drömmar visar att din hjärna bearbetar information och minnen - ett uppmuntrande tecken på att dina sömnmönster är hälsosamma och fungerar optimalt; så om drömmar är frekventa kan det tas som en positiv indikator på att kvalitetsvila har uppnåtts.

  • Meditation och sömn

    June 6, 2023

    Meditation och sömn går hand i hand. Regelbunden meditation kan avsevärt förbättra kvaliteten på din vilsamma sömn genom att både kropp och själ slappnar av, vilket underlättar sömnmönstret och minskar ångestframkallande tankar som ofta stör vår REM-cykel. Om du integrerar meditation i din läggdagsritual kan du få en djupare, mer föryngrande och vilsam sömn, vilket i sin tur leder till förbättrad hälsa.

  • Fördelar med att vakna tidigt

    June 6, 2023

    Att vakna tidigt har många fördelar. Det ger en lugn start på dagen och ger tid för egenvårdsaktiviteter som motion och meditation, fokuserade arbetsprojekt, personliga projekt eller självutvecklingsaktiviteter som motion. Tidig uppstigning förbättrar produktiviteten, ökar energin och ger en känsla av prestation; att anta en tidig morgonrutin har positiva förgreningar både fysiskt och psykiskt.

  • Hur somnar man om?

    June 6, 2023

    Kämpar du med sömnen? Prova dessa lösningar: Använd avslappningstekniker som djupandning eller lyssna på lugnande musik; undvik stimulerande aktiviteter och starka ljus; skapa en bekväm och tyst sovmiljö. Om dina tankar vandrar iväg för mycket under sömnen, skriv ner allt. Upprätta ett konsekvent sömnschema i en optimal sömnvänlig miljö för att göra det lättare att återgå till vila.

  • Blir man längre av att sova?

    June 6, 2023

    Funderar du på om sömn gör dig längre? Många människor kan fråga sig om att få tillräckligt med vila kan påverka deras längd. Även om sömn är viktigt för den allmänna hälsan och tillväxten, gör det inte människor längre direkt - tillväxt sker på grund av faktorer som näring och motion under dagen; sömn spelar en viktig roll för att stödja tillväxt genom att ge din kropp tid att vila, reparera och regenerera sig själv över natten.

Produktsökare