Senaste nytt | Page 113

  • Idealisk sovställning under graviditetens första 3 månader

    June 3, 2023

    Den här artikeln ger vägledning för att förbättra komfort och sömnkvalitet under tidig graviditet. Den utforskar optimala sovpositioner, särskilt vänstersidig sömn, för gynnsamt blodflöde och fostrets hälsa. Den tar också upp frågor om mag- och ryggsömn på grund av potentiella risker. Artikeln lyfter fram användningen av sömnhjälpmedel som kroppskuddar, tips om måltidsfrekvens, vätskeintag och vikten av att skapa konsekventa rutiner vid läggdags.

  • Hur vaknar man på morgonen?

    June 3, 2023

    Upptäck hur du kan förbättra din morgonrutin med hjälp av användbara tips. Den här artikeln delar med sig av strategier för en energigivande start på dagen, från rätt vätskeintag, balanserad frukost, exponering för naturligt ljus till att ställa in en konsekvent väckningstid. Perfekt för dig som vill få en bättre start på dagen.

  • Hur man håller sig vaken när man är trött

    June 2, 2023

    Att hålla sig vaken när man är trött kan vara en utmaning, men det finns effektiva strategier som beskrivs i en ny artikel. Regelbunden motion, hälsosamma mellanmål, vätskebalans och korta pauser kan bidra till att öka vakenheten. Dessa bör dock inte ersätta behovet av tillräcklig sömn, som är avgörande för den allmänna hälsan och välbefinnandet.

  • Sömn i fosterställning

    June 2, 2023

    Fosterställningen, en av de vanligaste sömnställningarna, kan ha både fördelar och nackdelar enligt en nyligen publicerad artikel. Även om denna position kan hjälpa till att lindra problem som snarkning och kan vara tröstande, kan det också leda till stelhet eller smärta i lederna. För att få en god natts sömn rekommenderas att du justerar din sovställning så att den passar dina komfort- och hälsobehov.

  • Varför fiser jag så mycket på morgonen?

    June 2, 2023

    Att uppleva överdriven flatulens på morgonen kan vara ett vanligt fenomen, förklarar en ny artikel. Detta kan bero på faktorer som kost, luft som sväljs under sömnen eller kroppens naturliga matsmältningsprocesser. Att äta en balanserad kost, hålla sig hydrerad och upprätthålla regelbunden fysisk aktivitet kan hjälpa till att hantera detta tillstånd.

  • GABA för sömn

    June 2, 2023

    GABA (Gamma-Aminobutyric Acid), en viktig neurotransmittor, föreslås ha en viktig roll för att främja sömn, enligt en nyligen publicerad artikel. Genom att minska neuronal excitabilitet kan GABA bidra till avslappning och sömn. Att inkludera GABA-rika livsmedel i kosten eller överväga kosttillskott under professionell vägledning kan potentiellt förbättra sömnkvaliteten och det allmänna välbefinnandet.

  • Symtom på narkolepsi

    June 2, 2023

    Narkolepsi, en neurologisk sjukdom som kännetecknas av överväldigande dåsighet dagtid och plötsliga sömnattacker, kan i hög grad påverka det dagliga livet, vilket diskuteras i en ny artikel. Vanliga symptom är sömnförlamning, hallucinationer och störd nattsömn. Tidig diagnos och lämplig behandling är avgörande för att hantera symtomen och förbättra den dagliga funktionsförmågan.

  • Hur vaknar man tidigt?

    June 2, 2023

    Att vakna tidigt kan kultiveras med praktiska vanor, enligt ett nyligen publicerat inlägg. Dessa inkluderar konsekventa sömnscheman, exponering för morgonsolljus, undvikande av skärmar före sänggåendet och en näringsrik frukost. Att anpassa dessa vanor hjälper inte bara till att stiga upp tidigt, utan främjar också en hälsosammare livsstil och ökad produktivitet under dagen.

Produktsökare