Senaste nytt | Page 101

  • Vid vilken ålder börjar vuxna ta tupplurar?

    June 14, 2023

    Den här artikeln beskriver vuxnas tupplurvanor och konstaterar att det inte finns någon bestämd ålder när vuxna börjar ta tupplurar. Behovet av tupplurar beror på individuella sömnmönster, livsstil och hälsotillstånd - regelbundna korta tupplurar kan ge fördelar som ökad vakenhet och förbättrat humör; plus detta inlägg ger praktiska råd för optimal tupplur längd och timing.

  • Duschar vi på rätt sätt för att sova bättre?

    June 14, 2023

    Den här artikeln undersöker sambandet mellan duschvanor och sömnkvalitet. Enligt forskningen kan en varm dusch en eller två timmar före sänggåendet avsevärt förbättra den vilsamma sömnen genom att kyla ner kroppen före vilan. Dessutom ges detaljerade rekommendationer för optimala temperaturer och tidpunkter för duschning.

  • Förbättra sömn och idrottsprestationer med CBD

    June 14, 2023

    Den här artikeln belyser den viktiga roll som sömn spelar för en idrottares prestation och hälsa. En god natts vilsam sömn förbättrar en idrottares förmåga genom att snabba upp reaktionstider, underlätta återhämtning och stärka den mentala styrkan - därför bör idrottare prioritera god vila för optimal prestation och hälsa.

  • Kan för mycket motion orsaka sömnlöshet?

    June 14, 2023

    Artikeln undersöker sambandet mellan tung träning och sömnproblem, där överdriven fysisk aktivitet leder till sömnlöshet på grund av stressreaktioner i kroppen. Regelbunden och måttlig träning har dock visat sig framgångsrik när det gäller att ge bättre vila för den allmänna hälsan samt kvalitetsvila. Därför är det viktigt att träningsregimerna balanserar varandra för att uppnå optimal allmän hälsa och god vila.

  • Fibromyalgi och för mycket sömn

    June 13, 2023

    Den här artikeln tar upp förhållandet mellan fibromyalgi och överdriven sömn. Den beskriver hur personer som lever med detta tillstånd ofta sover under långa perioder, men deras vilsamma sömn misslyckas ofta med att vara återhämtande, vilket ytterligare förvärrar symtomen på deras tillstånd. Dessutom erbjuds strategier för hur man kan förbättra sömnkvaliteten för dem som påverkas av det.

  • Mardrömssyndrom: Symtom och behandling

    June 13, 2023

    Den här artikeln beskriver mardrömssyndrom, som innebär frekventa, störande drömmar som stör sömnen. Den diskuterar dess symtom, potentiella orsaker och påverkan på välbefinnandet om det lämnas obehandlat; obehandlade fall kan till och med leda till rädsla för att sova och trötthet dagtid; behandlingsalternativ för att hantera och minska mardrömmar presenteras också i detalj här.

  • Hur kyler man ett rum under sommaren?

    June 13, 2023

    Den här artikeln ger tips om hur man håller rummen svala under sommaren, när höga temperaturer kan hindra sömnen. Att skapa en miljö där det är bekvämt innebär att använda fläktar, justera gardiner och välja lämpliga sängkläder - dessa enkla steg kan hjälpa till att säkerställa ett svalt sovrum och främja bättre vilsamma nätter under dessa heta månader.

  • Påverkar månfaserna sömnen?

    June 13, 2023

    Den här artikeln undersöker månfasernas inverkan på sömnmönster och citerar studier som tyder på att våra sömnmönster kan skilja sig åt vid olika månfaser på grund av evolutionär historia eller till och med bara väderrelaterade variationer. Även om mer forskning behöver genomföras för att helt förstå detta samband, ger artikeln också råd för att förbättra vilsam sömn oavsett måncykler.

Produktsökare