Senaste nytt | Page 116

  • Vaknade med suddig syn som inte försvinner

    May 31, 2023

    Att vakna med ihållande suddig syn kan vara ett tecken på ett underliggande hälsoproblem. Det kan bero på torra ögon, ansträngda ögon eller mer allvarliga tillstånd som glaukom eller diabetes. Om du upplever kontinuerlig dimsyn är det viktigt att du omedelbart söker läkarhjälp för att säkerställa korrekt diagnos och behandling.

  • Varför stönar jag i sömnen när jag är sjuk?

    May 31, 2023

    När man är sjuk beror stönande under sömnen vanligtvis på obehag eller andningsproblem. Detta symptom kan förekomma vid vanliga sjukdomar som förkylning eller influensa, men även vid allvarliga tillstånd som sömnapné. Ihållande stönande under sömnen, särskilt när man mår dåligt, kräver medicinsk konsultation för att ta itu med eventuella hälsoproblem

  • Siesta: En powernap för hälsa och välbefinnande

    May 31, 2023

    Siesta, en traditionell eftermiddagslur, erbjuder flera hälsofördelar, inklusive förbättrad kognitiv funktion, humör och hjärthälsa. Trots vanliga missuppfattningar stör en siesta inte nattsömnen om den görs på rätt sätt. Det är ett kraftfullt verktyg för att hantera trötthet och öka produktiviteten och välbefinnandet.

  • Sova med vått hår: Risker och tips

    May 31, 2023

    Att sova med vått hår kan leda till olika hälsoproblem som huvudvärk, infektioner och hårbrott. Det går dock att vidta försiktighetsåtgärder för att undvika dessa risker. Försiktig handdukstorkning, användning av örngott i silke och undvikande av snäva frisyrer kan bidra till att minska potentiella problem. Bra hårvårdspraxis främjar friskare hår och bättre sömn.

  • Varför kan jag inte andas när jag ligger ner?

    May 31, 2023

    Att uppleva andningssvårigheter när man ligger ner kan vara ett tecken på hälsoproblem. Det är vanligtvis kopplat till hjärt- eller lungproblem som hjärtsvikt eller sömnapné. Omedelbar läkarvård rekommenderas om du upplever sådana symtom. Livsstilsförändringar och behandlingar finns tillgängliga för att hantera dessa tillstånd.

  • Dysania

    May 30, 2023

    Dysania, ett tillstånd som kännetecknas av svårigheter att ta sig upp ur sängen, går utöver typisk morgontrötthet. Det är potentiellt kopplat till psykiska problem och näringsbrister. Dysania kan vara en utmaning, men att förstå dess orsaker och implementera strategier som att upprätta ett regelbundet sömnschema och optimera sömnmiljön kan hjälpa till att hantera detta tillstånd.

  • CBN för sömn

    May 30, 2023

    CBN, en mindre känd förening som finns i hampa, kan erbjuda betydande fördelar för sömnkvaliteten. Forskning tyder på att CBN potentiellt kan främja en vilsam sömncykel. Dessutom kan det hjälpa till att lindra problem som sömnlöshet. Med potentiella hälsofördelar och ett naturligt tillvägagångssätt är CBN ett lovande alternativ för att förbättra sömnmönstren.

  • Bifasisk sömn

    May 30, 2023

    Bifasisk sömn, ett ofta förbisett mönster, involverar två sömnsegment dagligen, vilket förbättrar sömnkvaliteten och den allmänna hälsan. Att anamma denna cykel kan förbättra koncentrationen, humöret och produktiviteten. Dessutom kan anpassning av sömnen till naturliga ljus-mörker-cykler reglera kroppens interna klocka och minska sömnlöshet. Med tanke på de potentiella fördelarna kan ett bifasiskt sömnschema vara en värdefull livsstilsförändring.

Produktsökare