Senaste nytt | Page 156

  • En fullständig översikt över cannabinoider

    December 13, 2018

    Ordet ”cannabinoid“ förekommer i så många olika sammanhang att det kan vara otroligt förvirrande att skilja på en endocannabinoid och en phytocannabinoid. Alla cannabinoider är bara en varierad samling av kemiska föreningar som ansvarar för att interagera med cannabinoidreceptorer. De finns även i djur och har funnits i miljontals år.

  • Andra växter som innehåller cannabinoider

    December 12, 2018

    Cannabinoider är kemikalier som utlöser en rad biologiska reaktioner. Trots sin rikliga förekomst i cannabis är de inte unika för växten. Cannabinoider finns också i djur och kan framställas på konstgjord väg i laboratorier. Cannabinoider finns också i vanliga hushållsväxter och har använts som en del av naturläkemedel i århundraden.

  • Hälsa handlar om balans - homeostas i klartext

    December 11, 2018

    Att vara ”vid god hälsa“ är framför allt den grund som behövs för att leva ett långt och lyckligt liv. När det gäller att definiera god hälsa anser vissa att det innebär att ha god fysisk uthållighet eller att vara känslomässigt stabil. Det verkliga svaret på god hälsa är dock inte någon enskild egenskap, utan en fullständig balans mellan kroppens olika system.

  • Hampafröolja - näringsprofil, THC-innehåll och användning klargjord

    December 10, 2018

    Hampafröolja är en kraftfull källa till omega-fettsyror. Växten är naturligtvis inte utan sina potentiella nackdelar. Men med rätt tillvägagångssätt kan ekologiskt odlad hampa vara ett otroligt effektivt kosttillskott. Här har du en lätthanterlig, mångsidig växt.

  • Livsglädje, berättad av sex hundraåringar från Bama i Kina

    December 3, 2018

    Dr John Day, utbildad kardiolog, var som många andra yrkesverksamma personer—starkt beroende av medicinering för att hålla sig aktiv. Med sin omfattande medicinska bakgrund visste han att hans livsstil inte var hållbar. Han var fast besluten att leva ett hälsosammare och mer naturligt liv och sökte sig därför till Bama, en blå zon i Guangxi i Kina.

  • Cytokiner klargörs med 500 ord

    November 19, 2018

    Cytokiner har visat sig vara ett nytt gränsområde för modern medicin. Med förmågan att antingen stödja eller skada cellernas funktion är det avgörande att förstå hur de fungerar. De finns i hela kroppen och genom att stimulera rätt cytokiner kan man bekämpa många mycket farliga sjukdomar och främja en frisk kropp.

  • Förstå kronisk inflammation - nyckeln till att förebygga alla livsstilssjukdomar

    November 13, 2018

    Kronisk inflammation kan vara ett förstadium till flera försvagande och dödliga sjukdomar. Även om inflammation är en naturlig och nödvändig biologisk reaktion, kan för mycket av det goda leda till farliga konsekvenser. Du behöver inte oroa dig, en hälsosam livsstil i kombination med rätt livsmedel och kosttillskott kan hålla kronisk inflammation under kontroll.

  • En kort översikt över cannabisarter

    November 1, 2018

    Cannabis är den allmänna termen för en otroligt mångsidig växt. Flera arter växer runt om i världen och har anpassat sig till sin miljö, vilket har gett upphov till de klassificeringar vi använder idag, sativa, indica och ruderalis. Med tanke på den lilla variationen mellan arterna är det vanligt med förvirring kring deras egenskaper och användningsområden.

Produktsökare